اسم من «کنار» است، و میوه درخت سدر میباشم. میوه مرا به فارسی «کنار» و به عربی «نبق» میگویند، و کوهی آن زال نام دارد که اعراب آن را ضال مینویسند - از میوههای خنک هستم و از نظر شکل و خواص شبیه زالزالک میباشم. دارای تانن - یک صمغ - جوهر زردک - یک نوع قند و ویتامینهای آ - ب - و ث میباشم. جمعکننده معده و نرمکننده سینه بوده، میوه رسیده من ارزش غذایی زیادی ندارد، بلکه منافع آن بیش از خاصیت غذایی آن است. معذلک مردمان جنوب ایران شکم خود را با میوهی من سیر میکنند. دویست و پنجاه گرم میوهی من مسهل صفر است. عطش را فرو مینشانم و میوه ترش من صفرابر بسیار خوبی است. آب میوهی شیری من بازکننده سینه و معده است و کشنده کرم نیز میباشد. میوه نارس من زیاد تانن دارد، و شکم را جمع میکند. اگر مرا خشک کرده، و بعد آسیا نمایید، آرد آن جهت اسهال و زخم معده مفید است. یک قاشق از این آرد را با شربت میل نمایید و از منافع آن استفاده کنید. از مغز دانههای میوهی من شیره بکشید، تب را پایین میآورد و حرارت خون و صفرا را فرو مینشاند و برای حصبه و مطبقه مفید است، مطبوخ هستههای میوه من، قابض بوده و ضماد کوبیدهی آن جهت شکستگی اعضا و تقویت آنها مفید است. و مالیدن جوشانده غلیظ آن جهت سستی اعضا و تقویت آنها سودبخش میباشد - از این ضماد به عضلات پاهای اطفال بازیگوش که زیاد در حرکت میباشند بمالید، تا رفع خستگی آنها شود. ضماد شکوفه من در حمام جهت معالجه امراض جلدی توصیه شده است.
در بعضی از کتابهای قدیمی نوشتهاند، اگر دانهی مرا در گلاب بخیسانید و بعد بکارید، میوه من معطر میشود و اگر در عسل بخیسانید، شیرین خواهد شد. این موضوع بهیچوجه صحت ندارد، و از اشتباهات است. قبل از پیدایش صابون، شستشو با برگ درخت من در دنیا معمول بود - ضماد برگ من و شستشو با آن جهت بثورات جلدی و زخمهای پوستی و گرفتن چرک بدن و تقویت مو و جلوگیری از ریزش آن، و تقویت اعصاب و از بین بردن شپش و شپشک سودمند است. ضماد برگ من، جهت سر باز کردن و فرونشاندن اورام گرم تجویز شده است. جوشانده برگ تازه و خشک من هم جهت ورمهای گرم نافع است. از خاک اره چوب من، جهت جلوگیری از خونریزی میتوان استفاده کرد و خوردن آن نیز از خونریزی معده جلوگیری میکند اسهال و استسقا را معالجه میکند. تنقیه جوشانده چوب من جهت زخم معده و روده مفید است. مالیدن این جوشانده روی زخمهای آبله منافع زیاد دارد، اکثر فقرا و جوکیان هند، ریشهی مرا از زمین در آورده، آن را شسته و پوست آن را خراشیده و در آب میجوشاند و بعد صاف کرده، مجددا حرارت میدهند تا غلیظ شود، این شربت رنگ رخساره را باز میکند، و شکم را سیر مینماید و بدن آنها را که غذای زیاد نمیخورند چاق و فربه نگاه میدارد.
درباره وب
بنارآبشیرین در 18 کیلومتری غرب برازجان در استان بوشهر قرار دارد و ارتفاع آن از سطح دریا 20 متر می باشد. آب و هوای بنار گرم و خشک است و بهارش از بهمن آغاز می شود و تابستانش 6 ماه می پاید. بیشتر مردم روستا کشاورز هستند. رودخانه ی حله که از شمال روستا می گذرد ، نقش مهمی در رونق کشاورزی دارد و جلگه ی حاصلخیز آن جای مناسبی برای کشت غلات و هندوانه ی دیم است.محصولات عمده ی بنار ، خرما ، گندم و جو است.این روستا در حال حاضر 110 خانوار و 480 نفر را در خود جای داده است
آخرین مطالب
آرشیو مطالب
پیوندهای روزانه
لینک دوستان
برچسبها وب
اخبار (25)
شعر و ادبیات (18)
فرهنگی (5)
ربع قرن پیش (3)
کشاورزی (1)
کشاورزی (1)
شعر و ادبیات (1)
تاریخ (1)
امکانات وب
بازدید امروز: 583
بازدید دیروز: 457
کل بازدیدها: 1442725
تاریخ : سه شنبه 91/1/8 | 7:8 صبح | نویسنده : بنارانه | نظرات ()