جلوه های تمدن 1
وسیله های رفت و آمد
توضیح : اگر کسی بتواند نام اولین کسی که در بنار ، دوچرخه ، و اولین کسی که موتور سیکلت خرید را پیدا کند و برای ما بفرستد ، با ذکر نام وی این مقاله پربارتر خواهد شد .
بر اساس شواهد و مدارک موجود می توان با قاطعیت گفت که بیش از صد سال پیش ، در روستای بنار آب شیرین ، وسیله ی مسافرت و رفت و برگشتن مردم از مکانی به مکانی دیگر ، شتر ، اسب و الاغ بود و در اسناد ، وجود شتر در بنار آب شیرین نیز ثبت شده است . اما از صد سال به این سو ، شتر از زندگی حذف شده و وسیله ی رفتن و برگشتن مردم ، بیشتر الاغ و کمتر اسب بوده است . وجود الاغ نه تنها برای بارکشی بلکه برای مسافرت باعث شده تا این جمله ی معروف ورد زبان ها باشد که : « هر کسی ، خری نداشته باشد ، از خر کمتر است . » از نیم قرن پیش به این سو ، آقا خان انگالی و پس از آن عبدالله امیر که هر دو از انگالی بودند ، مسافران انگالی تا زیارت را جمع کرده و به برازجان می بردند . در این مسیر ، مسافران بنار نیز در قبال پرداخت کرایه ، با او به برازجان می رفتند و بر می گشتند . یکی دو دهه بعد ، حیدر صدیقی و رمضان جعفری نیز در مسیر بنار تا برازجان به مسافرکشی پرداختند که بعدها محمد عباسی نیز به جمع آنان پیوست و غلامرضا جعفر کنار رفت . اسد زمانی و دیگران نیز آمدند . حسینقلی زمانی و تعدادی دیگر نیز ماشین خریدند و کم کم را برازجان تا بنار ، هموارتر شد .
در فاصله ای که ماشین آقا خان انگالی در رفت و آمد بود ، تعدادی از اهالی بنار دوچرخه داشتند و اندکی نیز صاحب موتور سیکلت بودند . تا پیش از انقلاب ، تعداد دوچرخه ها بیش از موتور سیکلت ها بود ولی پس از آن ، کم کم موتور سیکلت ها افزایش یافتند به گونه ای که کمتر خانه ای در بنار یافت می شد که موتور سیکلتی در آن نباشد .
دانش آموزانی که برای ادامه ی تحصیل از بنار به زیارت می رفتند نیز ابتدا پیاده بودند ولی کم کم تعداد دوچرخه زیاد شد و بعد ها موتور سیکلت های دانش آموزان نیز افزایش یافت و در حال حاضر ، بیشتر آنان با ماشین راه مدرسه و دانشگاه را طی می کنند .
اوایل نیمه ی دوم دهه ی شصت که بنار آب شیرین به شبکه ی جاده ای کشوری پیوست و راه بنار تا زیارت آسفالت شد ، زمینه ی ای فراهم آمد تا امروزه خوشبختانه تعدادی قابل توجهی از افرادی روستا نه تنها با ماشین های شخصی خود به کارهایشان برسند بلکه پیادگان را نیز به موقع به مقصد برسانند . چند تن از فرزندان بنار نیز در برازجان و در آژانس کار می کنند . در حال حاضر برای ارتباط فیزیکی با شهر ها ی کشورمان ، ساکنان بنار ، هیچ گونه مشکلی ندارند و به راحتی با همه در ارتباط هستند .