• وبلاگ : وبلاگ اختصاصي روستاي بنار آب شيرين
  • يادداشت : بخشي از شعر مادر
  • نظرات : 0 خصوصي ، 7 عمومي
  • ساعت ویکتوریا

    نام:
    ايميل:
    سايت:
       
    متن پيام :
    حداکثر 2000 حرف
    كد امنيتي:
      
      
     
    + جعفري 

    ارم نيوز : گروهي از هنرمندان بوشهري در اقدامي تحسين‌برانگيز، آيين خيام‌خواني را در بوشهر برگزار كردند.
    به گزارش ارم نيوز، محسن حيدريه و خضر عزيزاده دو هنرمند بوشهري امروز به همراه گروه خيام‌خواني كه متشكل از برخي نوازندگان قديمي از جمله محمدرضا شوشتري‌نژاد بود، در سالن سينما كانون بوشهر به اجراي موسيقي پرداختند.
    در اين اجرا، ابتدا خيام‌خواني به‌وسيله فلوت اجرا شد كه خضر عزيزاده و محسن حيدريه نوازندگي فلوت را بر عهده داشتند و سپس خيام‌خواني در مقام "شكي " به‌وسيله ني جفتي محسن حيدريه اجرا شد كه علي ظريف آزاد و خضر عزيزاده وظيفه خوانندگي را به عهده داشتند و محمدرضا شوشتري‌نژاد نيز ضرب خيامي مي‌نواخت.
    در اين اجرا كه در نوع خود بي‌نظير بود، تعداد زيادي از تماشاگران به علت استقبال گسترده به صورت ايستاده نظاره‌گر اجراي موسيقي بودند.
    در اين مراسم بزرگداشت از خضر عزيزاده نوازنده پيشكسوت خيامي تقدير به عمل آمد.
    خيام‌خواني يا خيامي يكي از مقام‌هاي موسيقي بوشهر است كه از سال‌هاي قبل در بزم‌ها و مجالس عروسي، حنابندان، ختنه‌سوران و ديگر مجالس اجرا مي‌شده و مي‌توان گفت از آهنگ‌هاي ماندگار بوشهري است كه هيچ وقت قديمي نمي‌شود.
    در مجالسي كه خيامي اجرا مي‌شد، معمولاً خواننده مجلس يك نفر نبود و با چند خواننده و به صورت سوال و جواب اجرا مي‌شده، بدين صورت كه بيت اول را يك نفر مي‌خواند و در بيت ديگر، نفر بعدي جواب مي‌داد، با يك رباعي يك خواننده و با رباعي ديگر خواننده بعدي و الي آخر....‏
    در هنگام مراسم عزاداري در مساجد، به مدت يك ساعت يا يك ساعت و نيم سنج و دمام مي‌شنوي و با اينكه ريتم آن ثابت است ولي هيچ‌گونه خستگي احساس نمي‌شود حتي شوق شنيدن سنج و دمام در شنونده بيشتر مي‌شود و خيام‌خواني نيز به همين گونه است با اينكه خيام نيز ثابت است، چندين رباعي با آهنگ خيام خوانده مي‌شود ولي شنونده اصلاً احساس خستگي نمي‌كند و معمولاً در بين چند رباعي به دليل اينكه آهنگ از حالت يكنواختي خارج شود و مجلس گرم‌تر شود، از يزله‌هاي بوشهري نيز استفاده مي‌شود مانند: ديگه ناشم به كعله و يا در آخر رباعي به عنوان مكمل آهنگ، از كلماتي مثل: (امان امان امان دل من) نيز استفاده مي‌شود.
    پاسخ

    دوستاني كه علاقمندهستند تاازاين جلسه اطلاعي گزارش گونه بخوانند ، به وبلاگ محمدغلامي پيوندهمين وبلاگ (بنارانه ) مراجعه كنند و قسمت برگي اززندگي جمعه 30/2/1390 رامطالعه كنند .